Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@04:57:48 GMT

ضایعات آهنی و ساختمانی در حکم طلا

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۰۲۸۶

ضایعات آهنی و ساختمانی در حکم طلا

بعد از گذشت سال‌ها یا دهه‌ها، ساختمان‌ها تخریب شده و ماشین‌ها اوراق می‌شوند. ابزارهای قدیمی آهنی زنگ می‌زنند و دیگر قابل استفاده نیستند. به همین دلیل است که مانند تمام پسماندها و زباله‌هایی که در طول روز تولید می‌کنیم، ضایعات آهنی هم همه‌روزه در انبارهای ضایعاتی روی‌هم جمع می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ایستگاه، این آهن‌ها، مانند زباله‌ها قابل بازیافت هستند که می‌توان دوباره آن‌ها را به چرخه صنعت بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خریدار ضایعات آهن، معمولاً یک کارخانه یا کارگاه تولیدی است که می‌داند چگونه به این فلز کاربردی زندگی دوباره ببخشد.

آنچه در این مطلب می‌خوانیم، نگاهی است به خرید و فروش و بازیافت ضایعات آهنی و ساختمانی و بسترهای مناسب برای معاملات این چنینی.

ضایعات آهنی چه اهمیتی برای ما دارند؟

آهن‌ها جزو ضایعاتی هستند که فضای زیادی را اشغال می‌کنند و البته تجزیه آن‌ها مانند زباله‌های معمولی امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین هزاران تُن آهن ضایعاتی یا به اصطلاح آهن قراضه روی‌هم در شهرهای مختلف تلنبار شده و منظره نه چندان زیبایی تولید می‌کنند. از طرف دیگر، برخی از آهن‌های ضایعاتی انواع مختلفی از آلیاژ دارند که این آلیاژها گاها سمی هستند. به همین دلیل است که این زباله‌های غول پیکر را نباید در محیط زیست به سادگی رها کرد. خوشبختانه همان طور که اشاره کردیم این زباله‌ها قابل بازیافت هستند. به علاوه، واسطه‌هایی در این میان وجود دارند که از خرید و فروش این ضایعات، کسب درآمد می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، خریدار ضایعات ساختمانی می‌تواند انواع ضایعات یک ساختمان از جمله آهن را خریداری کرده و بعد از جداسازی، آن‌ها را به کارخانه‌ها یا خریداران شخصی بفروشد.

در این میان برای چند دسته از افراد سود حاصل می‌شود. دسته اول صاحبان این ضایعات هستند که با یک تیر دو نشان می‌زنند: هم از شر آهن‌های اضافه راحت می‌شوند و هم کسب درآمد می‌کنند. دسته دوم کارخانه‌ها و تولیدکننده‌هایی هستند که آهن را به‌عنوان ماده اولیه در ساخت محصولات خود مورد استفاده قرار می‌دهند. طبیعی است که خرید آهن دست دوم با قیمت پایین‌تر، بخش بزرگی از هزینه‌های این تولیدکننده‌ها را حذف کرده و هزینه نهایی تمام‌شده برای محصولات به‌طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. دسته سوم هم واسطه‌هایی هستند که به‌عنوان خریدار ضایعات فلزی و ساختمانی، بین دسته اول و دوم قرار گرفته و انجام معاملات را ممکن می‌کنند. این خریداران، زحمت حمل‌ونقل ضایعات و پیدا کردن کارخانه‌های خریدار ضایعات آهنی را از دوش شما بر می‌دارند و در این میان خودشان هم به میزان مشخصی از سود خواهند رسید. اما دسته دیگری از افراد هم وجود دارند که به‌طور پنهان از پروسه بازیافت آهن سود می‌برند. این افراد کسانی هستند که محصولات آهنی تولید شده از آهن ضایعاتی را می‌خرند. از آنجایی که تولیدکننده‌ها هزینه تولید محصول را به دلیل استفاده از آهن دست دوم کاهش می‌دهند، محصولات با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف‌کننده‌ها خواهند رسید.

آیا قیمت ضایعات آهن بالا است؟

ضایعات آهن ارزش کاربردی بسیار بالایی دارند؛ اما اینکه از نظر قیمت آن‌ها را هم رده با فلزات ارزشمندی مثل طلا و نقره قرار دهیم، اشتباه است. آهن به صورت کیلویی به فروش می‌رسد و قیمت آن مانند قیمت طلا و ارز، به صورت روزانه در وب‌سایت‌های مرجع و معتبر در اختیار عموم قرار می‌گیرد. معمولاً زمانی که سایر فلزات ارزشمند افزایش قیمت داشته باشند، درصد اندکی هم قیمت آهن و آهن ضایعاتی افزایش پیدا می‌کند. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که ضایعات آهنی قیمت‌های متفاوتی دارند. مثلاً نوع آلیاژی که در آن‌ها به کار رفته است، می‌تواند قیمتشان را تحت تأثیر قرار دهد. یا مثلاً آهن از قبل پرس شده باشد یا خیر، در قیمت آن بی‌تأثیر نیست. به‌طورکلی، می‌توانید قیمت آهن ضایعاتی را به صورت کیلویی در وب‌سایت‌های اطلاع‌رسانی پیدا کرده و سپس قیمت دقیق آهن خود را از یک یا چند خریدار آهن ضایعاتی بپرسید. به این ترتیب می‌توانید از یک قیمت کلی، به قیمت‌های جزئی و دقیق‌تر برسید.

خریدار ضایعات آهن چه کسانی هستند؟

اگر آهن ضایعاتی در حجم بالا دارید و با این حوزه چندان آشنا نیستید، ممکن است به سختی بتوانید یک خریدار ضایعات فلزی یا خریدار ضایعات ساختمانی پیدا کنید که جنس شما را به قیمت مناسب بخرد. اما همان طور که اشاره شد، افراد زیادی در این زمینه فعال بوده و در تمام شهرها آهن ضایعاتی را به نرخ روز خریداری می‌کنند. این افراد ممکن است واسطه بوده یا دارای کارگاه و کارخانه تولیدی باشند. در هر صورت ساده‌ترین راه برای دسترسی به یک خریدار آهن ضایعاتی، استفاده از بستر اینترنت است.

یکی از بهترین مراجع در این زمینه، وب‌سایت ایستگاه است

هزاران آگهی مربوط به خرید آهن و سایر ضایعات در این وب‌سایت وجود دارد. این خریداران در شهرهای مختلف ایران فعال هستند و شماره تماس آن‌ها نیز موجود است. بنابراین کافی است که خریدار ضایعات ساختمانی یا خریدار ضایعات آهن مدنظرتان را انتخاب کرده و با او تماس بگیرید. مزیت این روش این است که می‌توانید در سرمای زمستان یا گرمای تابستان در منزل خود نشسته و بدون تردد در شهر و تحمل ترافیک و آلودگی هوا، با چندین خریدار صحبت کرده و بالاترین قیمت را برای فروش ضایعات خود انتخاب کنید.

ضایعات ساختمانی هم مهم هستند

ضایعات ساختمانی که آهن هم جزو آن‌ها است، اهمیت بالایی دارند. هر نوع متریالی که در ساخت ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند بعداً دوباره بازیافت شده و به چرخ ساخت‌وساز بازگردد. آهن، مس، آلومینیوم، خاک، نخاله، بلوک، آجر، میلگرد و ... جزو مواردی هستند که یک خریدار ضایعات ساختمانی به دنبال آن‌ها است. نرخ هر کدام از این ضایعات هم معمولاً به نرخ روز محاسبه می‌شود؛ اما باز هم برخی از خریداران قیمت‌های بهتری عرضه می‌کنند که بهتر است با کمی صبر و حوصله، بالاترین قیمت را پیدا کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سایت ایستگاه ضایعات آهنی زباله ها وب سایت آهن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه

ایسنا/قم رئیس کانون کارگری استان قم گفت: حدود ۴ سال است که یک نفر از کارگران ساختمانی در استان قم بیمه نشده است، در حالی که بنابر قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت ۲۵ درصد مجموع عوارض شهرداری این کارگران را بیمه کند.

هدف از نامگذاری روز کارگر در واقع حمایت از حقوق قشر کارگر و تجلیل از زحمات و تلاش‌های کارگرانی است که فعالیت‌های آنان نقش موثری در تسریع روند سازندگی و توسعه جوامع دارد.

کارگران در همه جوامع اعم از جوامع توسعه یافته و در حال توسعه باید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشند چرا که می‌توان آن‌ها را بازوان قدرتمند و عامل اصلی حرکت هر جامعه به سوی رشد و پیشرفت دانست و اگر توانمندی کارگران با قدرت فکر و اندیشه به کار گرفته شود نه تنها روند پیشرفت و توسعه دو چندان می‌شود بلکه شاهد جامعه‌ای فعال، پویا و نشاط هستیم.

بزرگداشت این روز در تقویم کشور ما هم که به طور معمول یازدهم و دوازدهم اردیبهشت است همانند دیگر کشورها برگزار می‌شود و طبق قانون این روز برای کارگران تعطیل رسمی به حساب می‌آید و کارگران می‌توانند با دریافت حقوق از تعطیلات این روز استفاده کنند یا با حضور در محل کار حقوق اضافه کار این روز را دریافت کنند، اما تجلیل از کارگران نباید به یک روز خاص محدود شود و بیش از همه اقشار باید به فکر حقوق این قشر زحمت‌کش بود.

روز جهانی کار و کارگر بهانه‌ای شد تا با رئیس کانون کارگری استان قم به گفت‌وگو بپردازیم.

ضعف برنامه‌ریزی برای تعیین دستمزد کارگر داریم

عباس شیری، رئیس کانون کارگری استان قم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برخی از کارفرمایان و مسئولان اعلام می‌کنند که با کمبود کارگر مواجه هستیم، اما چرا کارگران رغبت و میل کمتری نسبت به سر کار رفتن دارند؟ زیرا حقوق کارگری پایین است و معیشت آنان را تأمین نمی‌کند. ما کمبود کارگر نداریم، ضعف برنامه‌ریزی برای تعیین دستمزد کارگر داریم؛ در حالی که اگر حقوق مکفی به کارگر پرداخت شود قطعاً انگیزه کار برای کارگران ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: چنانچه شورای عالی کار که ۲۹ اسفند دستمزد کارگران را تعیین می‌کند، ماده ۴۱ را اجرایی کند و سبد معیشتی کارگر را در نظر بگیرد مطمئناً منجر به ترغیب کارگران برای کار در کارخانه‌ها می‌شود.

شیری اضافه کرد: اکثر کارگران با وجود افزایش ۳۵ درصدی حقوقشان در سال جاری انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند در چنین شرایطی، کارگران به سمت مشاغل کاذب روی می‌آورند که در مدت زمان کمتر درآمد بیشتری نسبت به دستمزد کارگری در هشت ساعت کاری دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: کارگران از وزیر کار انتظار دارند که به ماده ۴۱ قانون کار پایبند باشند، اگر دستمزد براساس محاسبه نرخ تورم و هزینه سبد معیشت باشد، بسیاری از مشکلات جامعه کارگران برطرف می‌شود و در ایجاد انگیزه برای حضور در کارخانه‌ها موثر خواهد بود.

رئیس کانون کارگری استان قم یادآور شد: اتباع غیر مجاز و سوء‌استفاده برخی کارفرمایان از عدم قوانین حمایتی، عدم امنیت شغلی، قراردادهای سفید امضاء و زیر پله‌ای، عدم بیمه برای کارگران ساختمانی از جمله مشکلات جامعه کارگری است.

شیری تصریح کرد: حدود ۴ سال است که یک نفر از کارگران ساختمانی در استان قم بیمه نشده است در حالی که بنابر قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت ۲۵ درصد مجموع عوارض شهرداری این کارگران را بیمه کند.

وی ادامه داد: حوادث ناشی از کار سالانه منجر به صدمه، قطع عضو، نقص عضو، ‌معلولیت، ناراحتی‌های روانی و مرگ تعداد قابل توجهی از کارگران می‌شود. این گله‌مندی از وزارت کار وجود دارد که با وجود ضابطین قضایی باید از پروژه‌هایی که در حال ساخت و ساز است بازرسی‌هایی انجام شود که ایمنی و بهداشت را رعایت کنند.

شیری یادآور شد: متأسفانه تعدادی از کارفرمایان هزینه‌های مربوط به تمهیدات ایمنی را پرداخت نمی‌کنند؛ بنابراین در حوزه فعالیت ساختمانی سقوط از ارتفاع و ضایعه نخاعی را برای کارگران شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش در کاهش حوادث ناشی از کار، تصریح کرد: انتظار داریم که وزارت کار، سازمان فنی‌وحرفه‌ای، نظام مهندسی و کانون انجمن صنفی کارگران را به ارائه آموزش مکلف کند؛ راهکار پیشنهادی ما این بود که برای کارگران در هنگام تمدید کارت مهارت حتماً یک دوره آموزشی با هدف کاهش حوادث ناشی از کار برگزار شود.

شیری عنوان کرد: ما حاضریم افزایش درصد دستمزد کارگران را در نظر نگیرند اما ماده ۴۱ را اجرایی کنند و سبد معیشتی کارگر را در نظر بگیرند.

رئیس کانون کارگری استان قم، تاکید کرد: ما در کشور نیاز به وضع قانون نداریم بلکه باید بر روند اجرایی شدن قوانین از جمله ماده ۴۱ قانون کار نظارت کنیم و این افزایش دستمزد کارگران را باید در سبد معیشتی، درمان، مسکن آن‌ها لحاظ کنند.

بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه

شیری گفت: در حال پیگیری برای ایجاد تعاونی تامین نیاز کارگران در سال جاری هستیم؛ البته تا عملیاتی شدن این کار توزیع کالاهای اساسی از جمله برنج و گوشت را برای کارگران داشتیم اما نیاز به ایجاد تعاونی مصرف داریم.

وی یادآور شد: کانون انجمن‌های کارگری قـم تا امروز ۲۲ هزار ۸۷۰ نفر عضو دارد که از این تعداد ۱۳ هزار ۴۰۰ نفر بیمه پرداز و بیش از ۴ هزار نفر در صف نوبت بیمه هستند.

رئیس کانون کارگری استان قم، بیان کرد: پیگیری بیمه کارگران ساختمانی، آموزش‌های مختلف، حل اختلافات، تمدید کارت مهارت، توزیع بسته‌های معیشتی به کارگران به عنوان مثال توزیع ۳۱ هزار بسته در دوارن کرونا، پرداخت وام‌های قرض الحسنه از جمله خدماتی است که به کارگران ارائه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خریدار بیش از ۸۵۲ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • حمله رژیم صهیونیستی به ساختمانی در حومه دمشق
  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • دعوت ۶ سپاهانی و ۲ ذوب‌آهنی به اردوی تیم ملی فوتبال
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه